dimarts, 23 d’octubre del 2012

EL CIBERASSETJAMENT

Avui en dia Internet és molt utilitzat per la societat però no sempre amb una bona finalitat.
Existeixen pàgines que es dediquen a evitar aquest mal ús que es fa, com per exemple "Protégeles". Aquesta asociació no només se centra en la locatizació de pàgines de pornografia infantil, la denuncia de pedòfils... sinó que també realitza estudis dirigits a identificar els riscos pels menors.
D'altra banda, existeixen diverses campanyes com “Seguridad Infantil y Costumbres de los Menores en Internet”o "Apología de la Anorexia y Bulimia en Internet" que pretenen conscienciar a la gent dels perills que suposa utilitzar Internet de forma inadequada.





El ciberassetjament és la part oculta d'Internet, algunes persones viuen amb por ja que constantment reben missatges desagradables, els agafen fotografies o vídeos de la seva privacitat etc i pateixen assetjamen d'aquest tipus.
 Així doncs, les persones que es dediquen al ciberassetjament les seves víctimes són objectes de burla fet que fa que la persona tingui l'autoestima baixa i no confiï ni en ella mateixa ni en els altres. 
Podem trobar pàgines que es dediquen a informar als internautes més recents de com fer un bon ús d'Internet i tenir-ho ben protegit o què fer en cas de ser víctimes de ciberassetjament.
En conclusió, cal que tothom faci un ús adequat d'aquesta eina i l'utilitzi correctament pel seu propi bé i pel de tothom.

CAL SER CONSCIENT!!

Aquí us deixem aquest enllaç on podeu trobar una presentació dirigida als nens de 8 a 10 anys que comencen a iniciar-se en aquest món interactiu perquè tinguin clar el que han de fer si algun dia es trobem en aquesta situació.




http://www.slideshare.net/jordiysubanda/el-ciberassetjament-14879775

4 comentaris:

  1. Molt bona informació, crec que en l'actualitat hem d'anar molt en compte amb el que fem servir. Creieu que els pares han d'estar més a sobre dels seus fills, o són ells mateixos els qui han de tenir consciència del que fan en cada moment per a evitar perills? Espero amb ànsia la vostra resposta amics bloggers, una abraçada i bon treball una altra vegada!

    ResponElimina
  2. Crèiem que els pares haurien d'establir uns limits quan els nens comencen a navegar sols per la xarxa per tal de que en un futur aquests tinguin total consciència amb les seves accions i puguin evitar-se problemes com el cyberbulling.
    Gràcies pels teus comentaris!

    ResponElimina
  3. Bona resposta a la meva pregunta,i d'acord amb el que dius. Teniu un blog molt interessant! Gràcies per fer-me disfrutar llegint les vostres entrades, espero amb impaciència la següent. Salutacions :)

    ResponElimina